OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA KADRLARNI TANLASH VA SARALASH TIZIMINING NAZARIY, METODOLOGIK VA TASHKILIY-HUQUQIY ASOSLARI - Ibragimova Sevara Kabildjanovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada oliy ta’lim muassasalarida kadrlarni tanlash va saralash tizimining nazariy, metodologik hamda tashkiliy-huquqiy asoslari chuqur tahlil qilinadi. Ta’lim tizimining barqarorligi va sifati bevosita ushbu tizimda faoliyat yuritayotgan kadrlar salohiyatiga bog‘liqdir. Shu sababli, oliy ta’lim muassasalarida malakali pedagog va ilmiy xodimlarni to‘g‘ri tanlash, ularni adolatli mezonlar asosida saralash, muassasa taraqqiyotining asosi sifatida qaralishi lozim. Maqolada kadrlarni tanlashning zamonaviy yondashuvlari, jumladan kompetensiyaviy model, psixometrik testlar, elektron baholash tizimlari va xalqaro tajribalar asosida tanlov jarayonlarini tashkil etish usullari yoritilgan. Shuningdek, tanlovning huquqiy jihatlari, me’yoriy hujjatlar va oliy ta’lim muassasalarining ichki nizomlari asosida olib boriladigan faoliyatlar haqida ham fikr yuritiladi. Tadqiqot natijalarida aniqlanishicha, kadrlar tanlovi jarayonida axborot texnologiyalarining samarali qo‘llanilishi, baholash mezonlarining shaffofligi va tanlovga oid natijalarning ochiq e’lon qilinishi tizim samaradorligini oshirishga xizmat qilmoqda. Muallif maqola yakunida oliy ta’lim muassasalarida kadrlar tanlash tizimini takomillashtirish bo‘yicha amaliy takliflarni ilgari suradi.