TANQIDIY PEDAGOGIKA VA GENDER TENGLIGI TA'LIMDA STEREOTIPLARGA QARSHI KURASH - Ikromova Sitora Akbarovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Ushbu maqolada tanqidiy pedagogikaning ta’lim jarayonida gender stereotiplari va nohaqlikka qarshi kurashishda tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Tanqidiy pedagogika orqali o‘quvchilarda gender tengligi haqidagi tushunchalarni shakllantirish, stereotiplarni aniqlash va ularga qarshi faol munosabatni rivojlantirish mumkinligi ko‘rsatib o‘tiladi. Shu bilan birga, pedagogik yondashuvlar va metodlar, ta’limda gender adolati uchun samarali choralar tavsiya qilinadi.