TANQIDIY PEDAGOGIKA VA AXBOROT SAVODXONLIGI RAQAMLI DAVRDA TANQIDIY YONDOSHLAR - Ikromova Sitora Akbarovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Maqolada raqamli davrda axborot savodxonligi muammolari va ularni hal etishda tanqidiy pedagogikaning roli o‘rganiladi. Axborot oqimining ko‘payishi, yolg‘on ma’lumotlarning tarqalishi fonida o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash va axborotni tahlil qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish zarurati ta’kidlanadi. Tanqidiy pedagogika yondashuvlari orqali ta’limda axborot savodxonligini oshirish metodlari va ularning samaradorligi tahlil qilinadi.