FANLARARO INTEGRATSIYA ASOSIDA ONA TILI VA ADABIYOT DARSLARINI TASHKIL ETISH TAJRIBALARI - Burxanova Sholpan Muxtarovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Mazkur maqolada fanlararo integratsiya tamoyillari asosida ona tili va adabiyot darslarini tashkil etishning nazariy asoslari, metodik yondashuvlari hamda amaliy tajribalari yoritilgan. Darslarda tarix, geografiya, biologiya, informatika kabi fanlar bilan integratsiya qilish orqali o‘quvchilar bilimini boyitish, tanqidiy va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish usullari tahlil qilingan. Integratsiyalashgan darslarning samaradorligi, ularning o‘quvchi shaxsini har tomonlama rivojlantirishdagi o‘rni va pedagogik tajribalarda qo‘llanilayotgan innovatsion metodlar misollar orqali ko‘rsatib berilgan.