SFERA VA SHAR. ULARNING ELEMENTLARI VA TENGLAMALARI - Olimov Oltin (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Maqolada sfera va shar tushunchalari, ularning asosiy elementlari, sfera tenglamasi hamda shar hajmi va yuzi formulalari bayon etilgan. Shuningdek, ularning amaliy masalalardagi qo‘llanilishi haqida ham qisqacha to‘xtalib o‘tilgan.