INTERNET - Abduraximova Gulnozaxon Xojali qizi (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Ushbu maqolada Internet tushunchasi, uning tarixiy shakllanish jarayoni, asosiy xizmatlari va zamonaviy jamiyatdagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Ayniqsa, Internetning ta’lim tizimidagi o‘rni, uning o‘quvchilar bilimini oshirish va mustaqil o‘rganishdagi imkoniyatlari chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, Internetdan xavfsiz foydalanish, kiberxavfsizlik va raqamli madaniyatni shakllantirish zarurati haqida fikr yuritiladi. Maqola informatika fani o‘qituvchilari uchun metodik jihatdan foydali bo‘lib, ta’lim jarayonida Internet texnologiyalarini to‘g‘ri va samarali tatbiq etish yo‘llarini ko‘rsatadi.