BIZNES-REJA TUZISHNING MOHIYATI VA AMALIY AHAMIYATI - Oripova Ra’no Tolibovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Mazkur maqolada biznes-reja tushunchasining nazariy asoslari, uning tuzilishi, tarkibiy qismlari va amaliy ahamiyati keng tahlil qilingan. Biznes-rejaning strategik hujjat sifatidagi roli, resurslarni rejalashtirish, bozor tahlili, moliyaviy prognozlar va xavflarni boshqarish kabi funksiyalari yoritilgan. Shuningdek, tadbirkorlikni rivojlantirishda, investitsiya jalb etishda va imtiyozli kredit olish jarayonida biznes-rejaning zarurligi O‘zbekiston misolida asoslab berilgan.