POLITEXNIKUMDA MATEMATIKANING AMALIY MASALALAR ORQALI O‘QITILISHI - Yo‘ldasheva Gulifar Abubakir qizi (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Mazkur maqolada politexnikumlarda matematika fanini amaliy masalalar asosida o‘qitishning didaktik va uslubiy asoslari yoritilgan. O‘quvchilarning kasbiy yo‘nalishlariga mos real hayotiy vaziyatlarga asoslangan matematik topshiriqlarning afzalliklari, ularni dars jarayoniga integratsiya qilish usullari tahlil qilingan. Shuningdek, texnik, qurilish, avtomexanika va axborot texnologiyalari yo‘nalishlarida tahsil olayotgan o‘quvchilar uchun moslashtirilgan amaliy masalalarning o‘quv samaradorligini oshirishdagi roli asoslab berilgan.