KO‘P JABRLANUVCHILI FAVQULODDA VAZIYATLARDA TRIAJ TIZIMI SAMARADORLIGI. - Toʻraqulova Nafisa Akmal qizi; Narziyeva Nargiza Sharofiddin qizi (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2026)
Ko‘p jabrlanuvchili favqulodda vaziyatlar (mass-casualty incidents — MCI) sog‘liqni saqlash tizimiga katta yuklama beradi. Bunday holatlarda triaj tizimi resurslarni oqilona taqsimlash va o‘lim ko‘rsatkichini kamaytirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada triajning asosiy tamoyillari, xalqaro modellari va ularning samaradorligi tahlil qilinadi.