TO‘G‘RI CHIZIQLI HARAKAT - Sultanova Umida Abduqodirovna (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2026)
Ushbu maqolada to‘g‘ri chiziqli harakat tushunchasi, uning turlari, tezlik va tezlanish formulalari hamda grafik ifodasi yoritilgan. Mavzu 10-sinf fizika kursi asosida bayon etilib, sodda va tushunarli tarzda izohlangan.