SHAYBONIYLAR DAVLATI - Shohista Muhamedaminovna, Bosaraliyeva (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
O‘zbek davlatchilik tarixida muayyan o‘rniga ega bo‘lgan Shayboniylar davlati alohida o‘ringa ega. Ushby maqolada Buxoro xonligi va unda Shayboniyxonlar sulolalari, ularning davridagi ijtimoiy, siyosiy hamda madaniy sohalardagi taraqqiyot, shu bilan birga adabiyot, san’at va me’morchilik ishlaridagi yutuqlari haqida so‘z yuritilgan.