O‘QUVCHILARGA SO‘Z BIRIKMASI VA GAP USTIDA ISHLASHNI O‘RGATISH METODIKASI - Aliboy Yolgoshevich, Qahramonov; Moxichehra Tojiboy qizi, Boymatova; Shaxlo Doston qizi, Xushvaqtova; Nazokat Umar qizi, Xudoyorova (New modern researchers: modern proposals and solutions, 2025)
Tilda leksik (so‘z), sintaktik (so‘z birikmasi va gap) va bog‘lanishli nutq saviyalari ajratiladi. SHu mazmunda so‘z birikmasiga leksik saviyadan sintaktik saviyaga o‘tish halqasi sifatida qaraladi. Gap ustida ishlash ham o‘quvchilarning nutqini o‘stirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada o‘quvchilarga so‘z birikmasi va gap ustida ishlashni o‘rgatish usullari va metodlari keltirib o‘tilgan.