INGLIZ-OʻZBEK TILLARIDA KONVERSIYA VA UNING LINGVISTIK USUL SIFATIDAGI KOGNITIV XUSUSIYATLARI - Muratxodjaeva Feruza Xotamovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Konversiya lotincha soʻz boʻlib, sopuersio “aylanish”, “oʻzgarish” ma'nolarini ifoda etadi. Soʻzning fonetik va morfologik jihatdan oʻzgarmay, bir soʻz turkumidan boshqa bir soʻz turkumiga oʻtishi, shu yoʻl bilan yangi soʻz hosil boʻlishidir.