MAKTAB PSIXOLOGLARINING YOSH AVLOD TARBIYASIDAGI O‘RNI - Djabborova Kamola Iskandarovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Har bir davlatning kelajagi yosh avlod tarbiyasiga bog‘liq. Sifatli ta’lim va tarbiya jarayonida maktab psixologlarining o‘rni beqiyosdir. Ular nafaqat o‘quvchilarning bilim olishi jarayonida, balki ularning shaxsiy rivojlanishida, ruhiy holati va ijtimoiy moslashuvida ham muhim rol o‘ynaydi. Maktab psixologlari bolalarning muammolarini hal qilish, stressga chidamliligini oshirish, ularning iqtidor va qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim vositachi hisoblanadi. Ushbu maqolada maktab psixologlarining yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni, maqsad hamda vazifalari keng muhokama qilinadi.