KO‘RGAZMALI QUROLLARDAN FOYDALANISH ORQALI MATEMATIK TUSHUNCHALARNI ANGLASH - Abduraxmanova Xuriyad Erkinovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Ta’lim jarayonida ko‘rgazmali qurollarning o‘rni qadimdan mavjud bo‘lib, zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘unlashgan holda ular hozirda yanada boyib bormoqda. Endilikda nafaqat oddiy geometrik shakllar, o‘lchov asboblari yoki jadval va kartalar, balki raqamli platformalarda ishlab chiqilgan animatsiyalar, 3D modellar, interaktiv dasturlar ham ko‘rgazmali vositalar sirasiga kiradi. Ushbu maqolada aynan ko‘rgazmali qurollardan foydalanish orqali matematik tushunchalarni anglash jarayoni har tomonlama tahlil qilinadi.