ZAMONAVIY O ‘LCHASH VA REJALASH ASBOBLARI - Rajabova Asaloy Obodbek qizi (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Ushbu maqolada 6-sinf o‘quvchilariga zamonaviy olcha va rejalash asboblari togrisida ma’lumotlar keltirilgan.Umumta’lim maktabi 5 va 6-sinflar mehnat darslarida yog ‘ochga ishlov berish texnologiyasi asoslari bo‘limida o‘quvchilarga yog‘ochga ishlov berish ustaxonasi,yog‘ochning hayot uchun ahamiyati, ish o ‘rnini tashkil etish,yog‘ochlarning tuzilishi, turlari, umumiy xossalari va ularning sifatini aniqlash, yog ‘ochning ishlatilish sohalari, duradgorlik asbob-uskunalari va moslamalari haqida va yog ‘ochga ishlov berish texnologiyalari haqida tushuncha va ko ‘nikmalar beriladi.