KORRUPSIYA – TANAZZULGA ELTUVCHI ILLAT - Gulyamova Yulduz Odilovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Mazkur maqolada korrupsiya hodisasining ijtimoiy, huquqiy va iqtisodiy oqibatlari tahlil qilinadi. Korrupsiyaning davlat boshqaruvi, jamiyat taraqqiyoti va fuqarolik ishonchiga salbiy ta’siri yoritilib, uni tanazzulga eltuvchi asosiy omillardan biri sifatida baholashga harakat qilingan. Maqolada, shuningdek, korrupsiyaga qarshi kurashishning xalqaro tajribasi, huquqiy mexanizmlari va O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan islohotlar doirasidagi strategik chora-tadbirlar o‘rganiladi. Fuqarolik jamiyati institutlari va ommaviy axborot vositalarining korrupsiyani jilovlashdagi o‘rni alohida ko‘rsatib o‘tilgan.