BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING LOYIHALASH KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISH - B.X.Baydjanov; Ilyosova Sevinch Adhamjon qizi (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda loyihalash kompetentligini shakllantirishning mazmuni, ahamiyati va amaliy mexanizmlari ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil etilgan. Bugungi kunda ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlarning keng qo‘llanilishi o‘qituvchilardan nafaqat nazariy bilimlarga, balki amaliy loyihalash ko‘nikmalariga ega bo‘lishni ham talab qilmoqda. Shu nuqtai nazardan, maqolada loyihalash kompetentligining tarkibiy qismlari, ularni rivojlantirish bosqichlari hamda o‘quv jarayoniga integratsiyalash usullari yoritilgan. Shuningdek, pedagogik ta’limda zamonaviy texnologiyalar asosida loyihalash kompetentligini shakllantirishga doir samarali metodik tavsiyalar berilgan. Tadqiqot natijalari bo‘lajak o‘qituvchilarni kasbiy tayyorlash sifati va raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiladi.