GEMOSTAZNING MEXANIZMLARIDAGI O‘ZGARISHLARNING BEPUSHTLIKKA TA’SIRI - Kobuljonova O.U.; Kayumova D.T. (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Gemostaz tizimi ayollarda va erkaklarda reproduktiv sog‘liqqa bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu tezisda gemostaz mexanizmlaridagi o‘zgarishlar, xususan, gipergemokoagulyatsiya, trombofiliya va endotelial disfunksiya holatlarining bepushtlikka olib keluvchi patofiziologik yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, homiladorlikdagi implantatsiya muammolari, tug‘ma trombofiliya va gemostatik dori vositalarining bepushtlikka ijobiy yoki salbiy ta’siri ko‘rib chiqiladi.