KIMYO FANI DARSLARIDA 5 T METODIDAN FOYDALANISH - Mamasoliyeva Gulhayo Mamasidikovna; Nafisa Mirzayeva Baxtiyorovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Mazkur maqolada kimyo fanini o‘qitishda 5T metodidan foydalanishning ilmiy-nazariy asoslari va amaliy yo‘llari yoritilgan. 5T metodi — test, tahlil, tushuncha, tadbiq va taklif bosqichlarini o‘z ichiga olgan holda, o‘quvchilarning nazariy va amaliy bilimlarini mustahkamlash, mantiqiy va tanqidiy fikrlash, ijodiy yondashuv ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada metodning 7–11-sinflar uchun moslashtirilgan namunaviy topshiriqlari, 4K modeli bilan uyg‘unligi, baholash mezonlari hamda fanlararo va kasblararo integratsiya imkoniyatlari keng yoritilgan. 5T metodining kimyo fanida qo‘llanishi ta’lim jarayonini yanada interaktiv va samarali tashkil etishga xizmat qilishi asoslab berilgan.