PEDAGOGIK VA IJTIMOIY DASTURLAR ORQALI IJTIMOIY HARAKATCHANLIKNI OSHIRISH: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Butayeva Xurshida Yuldashovna; M.Bekmurodov (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Ushbu maqola, oilaviy bolalar uylarida tarbiyalanuvchi bolalarning ijtimoiy harakatchanligini oshirishga qaratilgan pedagogik va ijtimoiy dasturlarni ko‘rib chiqadi. Maqolada oilaviy bolalar uylaridagi bolalar uchun muammolar va yechimlar tahlil qilinadi, xususan, oilaga joylashtirilgan bolalar uchun ijtimoiy moslashuvni qo‘llab-quvvatlashdagi zaruratlar va bu jarayonda pedagogik va ijtimoiy dasturlarning roli muhokama qilinadi. Boshqa mamlakatlardagi tajribalar va O‘zbekistondagi tizimga xos o‘zgarishlar taqqoslanadi. Maqola, O‘zbekistondagi oilaviy bolalar uylarining o‘ziga xosligini va bolalar uchun samarali ijtimoiy harakatchanlikni oshirishda qo‘llaniladigan metodlarni ochib beradi.