YUZNI ANIQLASH ALGORITMI: HAAR CASCADE - Gulshod Yunusova Nazihovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Bu maqolada asosan yuzni aniqlash algoritmi: HAAR CASCADE haqida bayon etiladi. Bu yuzni aniqlash uchun ishlatiladigan mashhur ob'ektni aniqlash algoritmi bo’lib, uning o’ziga hos yutuqlari va kamchiliklari bor. Yuzni tez aniqlab olish kerak bo’lganida qo’llaniladi. Yuzlar odatda ba'zi bir o'ziga xos naqshlarga ega bo'ladi (masalan, ko'zlar burundan ko'ra qorong'i). Bu naqshlarni Haar xususiyatlari yordamida aniqlash mumkin.