BYUDJET TAQCHILLIGINI KAMAYTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY YONDASHUVLAR - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Ushbu maqolada byudjet taqchilligining iqtisodiy mohiyati, uning paydo bo‘lish sabablari hamda uni kamaytirishning nazariy va amaliy mexanizmlari yoritiladi. Jahon tajribasiga asoslanib, davlat moliyasini muvozanatlashning samarali usullari, fiskal intizom va byudjet siyosatini takomillashtirish zaruriyati tahlil qilinadi. Shuningdek, iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda byudjet taqchilligini maqbul darajada ushlab turishning strategik ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.