INGLIZ VA O‘ZBEK ADABIY HIKOYALARIDA OBRAZ YARATISH VOSITALARINING TARJIMADA MILLIY-MADANIY INTERPRETATSIYASI - Aripova Saodat Taxirovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Bugungi kunda badiiy adabiyot tarjimasi turli xalqlar adabiyotini bir-biriga yaqinlashtirish, madaniy qadriyatlarni anglash hamda til orqali milliy mentalitetni o‘rganishda muhim vositaga aylanmoqda. Tarjima jarayoni oddiy til almashtirish emas, balki madaniyatlarni qiyoslash, muallif maqsadini, badiiy obrazlarni va estetik ruhni yangi auditoriyaga to‘g‘ri yetkazish jarayonidir. Ayniqsa hikoya janrida obraz yaratish vositalari muhim ahamiyatga ega bo‘lib, ular orqali muallif qahramon xarakterini ochadi, voqea ruhini beradi, milliy rang-baranglikni yaratadi.