BUGUNGI KUNDA ADABIYOTNING O‘RNI - Yo‘ldashaliyeva Muslima; Egamberdiyeva I.A (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Ushbu maqolada bugungi globallashuv, raqamlashtirish va tezkor axborot oqimi sharoitida adabiyotning jamiyat hayotidagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Adabiyotning shaxs kamolotiga ta’siri, milliy o‘zlikni anglashdagi roli, talaba-yoshlar tafakkurini shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlari hamda zamonaviy muammolar bilan bog‘liq jihatlari tahlil qilinadi. Maqolada badiiy adabiyot, ilmiy-ommabop asarlar va raqamli platformalardagi adabiy kontentning ta’lim jarayoniga ta’siri misollar asosida ko‘rsatib beriladi.