ELEKTROTEXNIKADA AVTOMATLASHTIRISHNING ROLI - Matyakubova Gulnora Abdusamatovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Avtomatlashtirish (Automation), Elektrotexnika (Electrical Engineering), Sanoat 4.0 (Industry 4.0), Dasturlashtiriladigan mantiqiy kontrollerlar (PLC -Programmable Logic Controllers), Supervayzerlik nazorati va ma’lumotlarni yig‘ish (SCADA - Supervisory Control and Data Acquisition), Energiya samaradorligi (Energy Efficiency), Integratsiyalashgan tizimlar (Integrated Systems), Monitoring (Monitoring), Texnik xavfsizlik (Technical Safety).