DAVOMLI KASRLAR FAKTORIZATSIYA USULI TAHLILI (CFRAC). - Axadova O‘g‘iloy Chorshanbi qizi (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
CFRAC usuli (Continued Fraction Factorization) — bu butun sonlarni faktorizatsiya qilish uchun ishlatiladigan samarali algoritm. Ushbu usul kvadratlarning mosligini yaratish orqali butun sonlarni faktorizatsiya qiladi va davomli kasrlarning konvergentlaridan foydalanadi. D. H. Lehmer va R. E. Powers tomonidan 1931-yilda taklif etilgan bo‘lib, 1975-yilda Maykl A. Morrison va Jon Brillhart tomonidan yanada rivojlantirilgan va subeksponensial ish vaqti bilan faktorizatsiya algoritmi sifatida kiritilgan.