SIRDARYO VILOYATINING ZAMONAVIY YOSHLARI ORASIDA DINIY BILIMLAR SAVIYASI - Davronova Yulduz Ulug‘bekovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Mazkur maqolada Sirdaryo viloyatining zamonaviy yoshlarida diniy bilimlar saviyasi, ularning shakllanish manbalari va diniy ongiga ta’sir etuvchi ijtimoiy, madaniy va ma’naviy omillar tahlil qilindi. Tadqiqotda yoshlarning diniy bilimlarini oshirishda oila, ta’lim muassasalari, masjidlar va internet resurslarining roli o‘rganildi. Shuningdek, hududiy va demografik farqlar, yoshlar orasidagi gender segmentlari, diniy liderlar va amaliy tajribalar ta’siri ham ko‘rib chiqildi. Maqola natijalari viloyat yoshlarining diniy savodxonligini oshirish va ularni sog‘lom e’tiqod asosida tarbiyalash bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.