ABDULBARR IBN SHIHNA HAYOTI VA ILMIY MEROSI - Nurmuhammad Sharipov (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Ushbu maqolada Mamluklar davrining yetuk hanafiy faqihi Abu al-Barakot Abdulbarr ibn Shihna (vafoti: X asr hijriy) ning hayoti, ilmiy faoliyati, asarlari va fiqhda tutgan o‘rni tahlil qilindi. Maqolada arab biografik manbalari, qo‘lyozma kataloglari va tarixiy asarlar asosida uning ilmiy merosi o’rganib chiqildi. Maqolada ulamoning maktablararo ilmiy aloqalari, fiqhiy qarashlarining o‘ziga xosliklari, shuningdek, Mamluklar davridagi ilmiy muhitdagi mavqei yoritilgan.