AYOLLAR KIYIMINI GEMINI DASTURIDA LOYIHALASHNING INNOVATSION IMKONIYATLARI - Azizova Shaxlo Shukurjonovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ayollar kiyimini loyihalash jarayonida sun’iy intellekt asosida ishlovchi Gemini dasturi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy moda sanoatida raqamli texnologiyalar va sun’iy intellekt dizayn jarayonlarini avtomatlashtirish, individual yondashuvni ta’minlash hamda vaqt va resurslarni tejashda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Tadqiqotda Gemini dasturining funksional imkoniyatlari, xususan, dizayn g‘oyalarini yaratish, rang va mato tanlash, andoza modellashtirish hamda vizualizatsiya jarayonlaridagi samaradorligi yoritiladi. Olingan natijalar ayollar kiyimi dizaynida innovatsion yondashuvlarni rivojlantirishga xizmat qiladi.