O‘ZBEK PSIXOLOGLARI TADQIQOTLARIDA AYOLLAR MIGRATSIYASINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLARI VA MOSLASHUV MEXANIZMLARINING EMPIRIK TAHLILI - Yuldasheva Shaxnoza Ulug’bekovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Mazkur tezisda o‘zbek psixolog olimlarining ayollar migratsiyasi, uning motivatsion omillari hamda psixologik moslashuv jarayonlariga oid ilmiy qarashlari tahlil qilinadi. Migratsiyaning oilaviy, iqtisodiy va gender determinantlari, shuningdek, madaniy moslashuv, identitet transformatsiyasi va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining ahamiyati empirik tadqiqotlar asosida yoritiladi.