INKLYUZIV TA’LIMDA JISMONIY TARBIYA ORQALI IJTIMOIY ADAPTATSIYALASHNING DOLZARB MASALALARI - Qambarova Nasiba Qambarovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Mazkur tezisda inklyuziv ta’lim sharoitida jismoniy tarbiya orqali o‘quvchilarni ijtimoiy adaptatsiyalashning nazariy, metodik va amaliy jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqotda inklyuziv jismoniy tarbiyaning pedagogik imkoniyatlari, individual yondashuv mexanizmlari, harakatli o‘yinlarning ijtimoiy-psixologik ta’siri hamda liderlik va hamkorlik ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni yoritildi. Shuningdek, metodik ta’minot, kadrlar tayyorgarligi va moddiy-texnik sharoit bilan bog‘liq dolzarb muammolar ko‘rsatilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqildi.