ESTRADA XONANDALARIDA DIAPAZONNI KENGAYTIRISH METODLARI. - Shakirova Gulchehra (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Ushbu maqolada estrada yo‘nalishida ijod qilayotgan xonandalarning vokal imkoniyatlarini oshirish, xususan, ovoz diapazonini kengaytirishning nazariy va amaliy asoslari tadqiq etiladi. Maqolada nafas olish tizimini takomillashtirish, rezonatorlardan to‘g‘ri foydalanish hamda zamonaviy vokal mashqlari (vokalizlar) orqali yuqori va pastki registrlarni o‘zlashtirish metodlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida tajriba guruhlari yordamida turli metodikalar samaradorligi qiyoslanib, aniq statistik natijalar va tavsiyalar keltirilgan.