ISLOMIY BANK TIZIMIDA SHARIATNING UMUMIY QOIDALARI - Muhammadiyev Kamoliddin; Аbduvаliyev Bаhоdir; Barnoyev Mirfayoz (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Ushbu akademik maqola islomiy bank tizimida shariatning umumiy qoidalarini chuqur tahlil qiladi. U Qur’on va Sunnatga asoslangan riba, gharar va maysir kabi asosiy taqiqlarni yoritib, Murabaha, Ijarah, Mudarabah kabi islomiy mahsulotlarni tahlil qiladi. Maqolada shariat nazorati, ijtimoiy-iqtisodiy maqsadlar va an’anaviy banklardan farqlari muhokama qilinadi. Nihoyat, u islomiy bankchilikning O‘zbekistondagi rivojlanish istiqbollari va muammolariga e’tibor qaratadi.