DAVLAT TILIDA ISH YURITISHNI JORIY ETISHNING AMALIY TAJRIBALARI - Dilnoza Oxunjonovna, Bobojonova (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Davlat tili, har bir mamlakatda uning madaniyati, tarixi va ijtimoiy tuzilmasining muhim qismlaridan biridir. O‘zbekiston Respublikasi o‘zining mustaqillikka erishishi bilan o‘zbek tilini davlat tili sifatida qabul qildi. Davlat tili sifatida o‘zbek tilining ish yuritish jarayonlariga joriy etilishi esa til siyosatining asosiy tamoyillaridan biriga aylangan. O‘zbekiston Respublikasi o‘zining qonunlarida va normativ hujjatlarida davlat tilini keng qo‘llashni ta'minlashga doir bir qator amaliy choralar ko‘rgan. Biroq, davlat tilida ish yuritishni joriy etish jarayonida bir qator muammolar va cheklovlar mavjud bo‘lib, bu masala ustida izchil ishlashni talab etadi. Ushbu maqolada davlat tilida ish yuritishni joriy etishning amaliy tajribalari, bu jarayonlarda yuzaga keladigan qiyinchiliklar va ularni hal qilish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.