TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISH VA AHOLINI ISH BILAN BAND ETISHDA AYOLLARNING O‘RNI - Mambetnazarov, Bakhit; Matlyuba Nıyazbek qizi, Shernıyazova (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Mazkur maqolada ayollarning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va iqtisodiyotga qo‘shayotgan hissasi haqida so‘z yuritiladi. Unda Qoraqalpog‘istonda xotin-qizlar uchun yaratilgan shart-sharoitlar va imkoniyatlar, ularga bo‘lgan e’tiborning kuchayishi, shuningdek, gender tenglikni ta'minlashga qaratilgan islohotlar jarayonida ayollarning ta'lim olishlari uchun tashkil etilgan qulayliklar ko‘rib chiqiladi.