TIKUVCHILIK YO‘NALISHIDA TAHSIL OLAYOTGAN O‘QUVCHILARGA MILLIY LIBOSLARNI TIKISHNI O‘RGATISH – ZAMON TALABI - Utepova Aliya Altinbekovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Respublikamizda atlas va adras targ‘ibotini kuchaytirish, o‘zbek milliy liboslariga mehr uyg‘otish va ommalashtirish, zamonaviy kiyinishda o‘zbekona sharm-hayo me’yorlarini targ‘ib qilish, o‘zbekona kiyinish madaniyatini yuksaltirish maqsadida haftaning har juma kuni “Milliy liboslar kuni” etib belgilandi. “Milliy liboslar kuni” deb e’lon qilinganidan buyon, milliy liboslarimizni ishlab chiqarishga bo‘lgan talab yanayam oshmoqda, zamon talabiga aylanib bormoqda. Ushbu maqolada tikuvchilik sohasida tahsil olayotgan o‘quvchilarga milliy kiyim tikishni o‘rgatish dolzarbligi haqida mulohaza yuritilgan.