UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABI O‘QUVCHILARIDA MANTIQIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH - Ikromova Mohlaroyim (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Ushbu maqolada umumta’lim maktabi o‘quvchilarida mantiqiy fikrlashni shakllantirishning pedagogik asoslari, zamonaviy metodlar va samarali yondashuvlar yoritilgan. Mantiqiy tafakkurning yosh davrida shakllanishi, fanlararo integratsiya orqali uni rivojlantirish masalalari ochib berilgan. O‘qituvchining bu jarayondagi roli hamda didaktik vositalar orqali o‘quvchini fikrlashga yo‘naltirish usullari tahlil qilinadi.