O‘QUVCHILARNI DARSGA JALB QILISH - Abatbaeva Zulfiya Ilich qizi; Najepova Sayora (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularni faol va ijodiy fikrlashga undash bo‘yicha samarali metodlar va strategiyalar tahlil qilinadi. Dars jarayonida interaktiv yondashuv, innovatsion ta’lim texnologiyalaridan foydalanish, o‘quv muhitini motivatsiyalovchi vositalar bilan boyitish orqali o‘quvchilar faolligini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Maqola tajribali o‘qituvchilar va ta’lim sohasida tadqiqot olib borayotganlar uchun foydali bo‘lishi mumkin.