OILAVIY TAZYIQ VA ZO‘RAVONLIKLAR TUSHUNCHALARI VA MOHIYATI - Panjizoda Hurriyatxon Ziyod qizi (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Oilaviy tazyiq va zo‘ravonlik tushunchalari oila a’zolari o‘rtasidagi nosog‘lom munosabatlar, kuch ishlatish va ruhiy siquv orqali bir shaxsning ikkinchisi ustidan ustunlik o‘rnatishiga asoslangan salbiy holatlarni ifodalaydi. Bu tushunchalar ko‘pincha bir-biri bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, oilada ro‘y beradigan ko‘rinmas yoki ochiq tajovuzlarning umumiy tavsifidir.