G’ARB MANBALARIDA TEMURIYLAR DAVRI TARIXSHUNOSLIGINING SHAKLLANISHI VA RIVOJI - Tolipov Asilbek Tohirjon o’gli (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Ushbu maqolada G’arb manbalarida Temuriylar davri tarixshunosligining shakllanishi va rivoji tahlil qilinadi. Unda Amir Temur shaxsining tarixiy talqini, uning istilochi va madaniyat homiysi sifatidagi qiyofasi, shuningdek zamonaviy fanlararo va raqamli yondashuvlarning Temuriylar tadqiqotiga ta’siri yoritiladi. Maqola Temuriylar merosining jahon tarixidagi o’rnini xolis baholashga xizmat qiladi.