PRIZMA VA UNING YUZI - Bekmuratova Gulbahar Dauletovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Ushbu maqolada prizmalar tushunchasi, ularning turlari va yuzini hisoblash usullari haqida so‘z boradi. Prismalar geometriyada muhim o‘rin tutadi va turli sohalarda — arxitektura, muhandislik, fizikada qo‘llaniladi. Maqolada prizmalarni tasniflash, asosiy yuzalarini aniqlash, formulalarni ishlatish va amaliy misollar keltirish orqali mavzu batafsil tahlil qilinadi.