HAMSHIRALARNING KLINIK QAROR QABUL QILISHDAGI ROLI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA AMALIY AHAMIYATI - Jo`rayev Azizbek; Hamroyeva To`xtagul (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Ushbu maqolada hamshiralarning klinik qaror qabul qilish jarayonidagi o‘rni, mas’uliyati va professional mustaqilligi zamonaviy sog‘liqni saqlash tizimi nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida dalillarga asoslangan hamshiralik amaliyoti, klinik fikrlash, bemor xavfsizligi va parvarish sifatiga ta’sir etuvchi omillar o‘rganildi. Ilmiy adabiyotlar tahlili shuni ko‘rsatadiki, hamshiralarning klinik qaror qabul qilish kompetensiyasi davolash samaradorligi, asoratlarning kamayishi va bemor qoniqish darajasining oshishida muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada hamshiralik ta’limini takomillashtirish va amaliyotda mustaqil qaror qabul qilishni rivojlantirish bo‘yicha takliflar berilgan.