GISTOLOGIYA FANIDA TO‘QIMALARNING MIKROSKOPIK TUZILISHINI O‘RGANISHNING KLINIK VA TA’LIMIY AHAMIYATI - Mirzayeva Madina; Hotamboyeva Shaxina (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada gistologiya fanining zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni, to‘qimalarning mikroskopik tuzilishini o‘rganishning klinik, diagnostik va ta’limiy ahamiyati keng yoritilgan. Tadqiqot davomida epitelial, biriktiruvchi, mushak va nerv to‘qimalarining normal histologik tuzilishi hamda ularning patologik o‘zgarishlari tahlil qilindi. Gistologik tekshiruvlarning kasalliklarni erta aniqlash, differensial diagnostika va davolash taktikasini belgilashdagi roli ilmiy manbalar asosida asoslab berildi. Shuningdek, tibbiyot va hamshiralik ta’limida gistologiya fanini o‘qitishning amaliy ahamiyati ko‘rsatib berildi. Tadqiqot natijalari gistologik bilimlar klinik tafakkurni shakllantirishda muhim omil ekanini tasdiqlaydi.