OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARINING KIMYOVIY TARKIBI VA KONSERVANTLARNING TA’LIM JARAYONIDAGI AHAMIYATI - G‘aybullayeva Mo‘mina Shofayzovna; Rajabova Umida Umurovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Mazkur maqolada oziq-ovqat mahsulotlarining kimyoviy tarkibi, xususan oqsillar, yog‘lar, uglevodlar, vitaminlar va mineral moddalarning biologik hamda energetik ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, oziq-ovqat sanoatida keng qo‘llaniladigan konservantlar va oziq-ovqat qo‘shimchalari (E-indeksli moddalar)ning foydali va zararli jihatlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Maqolada akademik litsey va umumta’lim maktablarida mazkur mavzuni o‘qitishda rolli o‘yin texnologiyasidan foydalanishning didaktik imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Ushbu yondashuv o‘quvchilarda sog‘lom ovqatlanish madaniyatini shakllantirish, tanqidiy va mantiqiy fikrlashni rivojlantirishga xizmat qiladi.