SUNIY INTELLEKT YORDAMIDA O‘QUV VIDEOMATERIALLARNI AVTOMATIK SSENARIYLASHTIRISH TIZIMINI YARATISH - Artikova Umida Kuzibayevna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Mazkur tezisda sun’iy intellekt yordamida o‘quv videomateriallarni avtomatik ssenariylashtirish tizimini yaratish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘quv videolarining pedagogik ahamiyati, sun’iy intellekt algoritmlari, tabiiy tilni qayta ishlash, generativ modellar va mashinaviy o‘rganish asosida ssenariy yaratish imkoniyatlari yoritildi. Shuningdek, tizimning adaptivligi, vizual va audio komponentlarni optimallashtirish, interaktivlik va ta’lim jarayoniga joriy etish istiqbollari ham ko‘rib chiqildi.