TA’LIM JARAYONIDA SHAXSIY AXLOQ VA MULOQOT MADANIYATI - Muxsinov Abdulmajid Erkin o‘g‘li (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida shaxsiy axloq va muloqot madaniyatining o‘rni, ahamiyati hamda ularni shakllantirishning pedagogik jihatlari yoritiladi. O‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi munosabatlarda axloqiy me’yorlar va muloqot madaniyati ta’lim sifatiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi ilmiy-nazariy asoslar orqali tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim muhitida shaxsiy axloq va madaniyatli muloqotni rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi.