GEN Z ORASIDA METAVERSE IQTISODIYOTI: VIRTUAL OLAMDA HAQIQIY BOYLIK YARATISH STRATEGIYALARI - Tolipov Saidxo’ja Nuriddin o’g’li (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Zamonaviy iqtisodiyotning eng katta inqilobi virtual olamda sodir bo’lmoqda. Metaverse deb nomlanuvchi bu yangi fazo an’anaviy chegaralarni yo’q qilib, Gen Z avlodiga ajoyib imkoniyatlar ochmoqda. 1997-2012 yillarda tug’ilgan ushbu avlod endi 14-29 yosh oralig’ida bo’lib, global iqtisodiyotning eng faol ishtirokchilaridan biri sifatida maydonga tushdi. Ular uchun virtual dunyo nafaqat o’yin maydoni, balki professional faoliyat, biznes yuritish va boylik yaratishning asosiy platformasiga aylandi.