SHAXS RIVOJIDA O‘QITISH JARAYONINING TA’LIMIY VA TARBIYAVIY TA’SIRINI ILMIY TAHLIL ETISH - Bobojonova Farangiz (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Ushbu tadqiqot ishida o‘qitish jarayonining shaxs rivojiga ta’sir etuvchi asosiy ta’limiy va tarbiyaviy omillari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Ta’limiy ta’sirning intellektual salohiyatni rivojlantirishdagi, tarbiyaviy ta’sirning esa axloqiy va ijtimoiy fazilatlarni shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Ta’lim-tarbiya integratsiyasining mexanizmlari, o‘qituvchining shaxsiy namuna sifatidagi roli va pedagogik jarayonning kompleks ta’sir ko‘rsatish xususiyatlari ochib berilgan. Natijalar ta’lim jarayonini takomillashtirishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.