MULTIMEDIYAVIY RESURSLAR YORDAMIDA MAKTABGACHA TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Abbasova Xurshidaxon Fazliddin qizi (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida multimediyaviy resurslardan foydalanishning nazariy asoslari, pedagogik imkoniyatlari hamda ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda multimedia vositalarining bolalarning bilish faolligi, idrok etish jarayoni va o‘quv motivatsiyasiga ta’siri ilmiy manbalar va amaliy kuzatuvlar asosida yoritilgan. Natijalar multimediyaviy yondashuv maktabgacha ta’lim sifatini oshirishda samarali vosita ekanligini ko‘rsatadi.